Leven is meedoen

Bij Goedemorgen hoeft niemand zich te vervelen. Er is altijd wel wat te doen. Boodschappen, tuinieren, de maaltijden bereiden, samen eten, opruimen, de huisdieren verzorgen – alleen al het dagelijkse reilen en zeilen zorgt voor veel reuring. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor andere activiteiten. We gaan er ook veel op uit; het dorp in, naar de markt of naar het bos. Contact en de dingen doen die je leuk vindt, zijn onontbeerlijk voor een betekenisvol leven.

poleroid-goedemorgen-leven
moestuin
buiten

Niks moet, maar meedoen is leuk

Bij Goedemorgen geloven we dat iedereen gelukkig wordt van meedoen. Dat betekent niet dat we het afdwingen. Het betekent dat we kijken waar iemand van houdt. Daar spelen we op in. Iedereen houdt wel van iets. Misschien leeft u wel helemaal op in de tuin. Misschien is het atelier wel uw favoriete plek. Misschien heeft u wel tien hobby’s, passies of activiteiten die het beste uit u halen.

Doen wat u bezielt, heeft ook nog eens talloze positieve bijwerkingen. Daar zijn boeken over vol geschreven. Het is goed voor uw directe geluk. Het is goed voor uw fysieke gezondheid. Het is goed voor allerlei vaardigheden. Juist wanneer een vorm van dementie meespeelt, is het goed heel bewust en actief te kijken naar wat wel goed gaat. In grote wooncentra is die focus moeilijk. Bij ons is het een centraal uitgangspunt.

leven breed

Gezond en vers eten

Bij Goedemorgen zijn alle maaltijden, altijd vers. U houdt toch ook van goed en gezond eten? Geen blikken en potten, geen ingevlogen fabrieksmaaltijden. Iedere ochtend bepalen we wat we die dag gaan eten. We leggen de folders op tafel of trekken een kookboek uit de kast. De voorpret is het halve werk! We bedenken het samen, we kopen het samen, we koken het samen en we eten het samen. Eten is heel belangrijk bij Goedemorgen.

koken
vrienden

Midden in de maatschappij

We zijn blij met onze plek in het hart van Paterswolde. De kaasboer, de slager, de supermarkt, de bloemist en de kapper; ze zitten allemaal om de hoek. U vindt het toch ook fijn om erop uit te gaan. Goedemorgen staat midden in de maatschappij. We kennen onze buren en onze buren kennen ons. Dat is leuk en gezellig, en zo letten we ook nog een beetje op elkaar. Beter een goede buur dan een verre vriend!

‘Wat zijn we dankbaar dat we jullie hebben gevonden voor mijn lieve vader. Ik kan mij geen betere plek voor hem wensen.’

Marlies, dochter

dochter