Over Goedemorgen

Goedemorgen is opgericht vanuit de overtuiging dat de zorg voor ouderen met dementie anders kan en beter moet. Weer terug naar de basis: menswaardige en liefdevolle zorg in een fijn thuis waar alle aandacht is voor de bewoners. Waar medewerkers trots zijn om er te mogen werken en elke dag het verschil kunnen maken. Waar particuliere zorg niet alleen is weggelegd voor vermogende personen maar voor nagenoeg iedereen betaalbaar is. Een thuis waar het goed toeven is.

oprichter

Initiatiefnemer

Fieke Meindertsma is een gedreven ondernemer met een grote passie voor de zorg. Opgegroeid met een zus met een verstandelijke beperking zag ze regelmatig hoe de zorg anders zou moeten kunnen. Vier jaar geleden legde ze samen met een team de basis voor kleinschalige huizen voor ouderen met dementie in het midden van het land. Door haar ervaring bij deze organisatie heeft ze nog scherper voor ogen hoe het ideale woonhuis voor ouderen met dementie er uit ziet. Met Goedemorgen keert ze terug naar haar roots in het Noorden.

Rechterhand locatieleider

Janique Bamberg had vroeg al de droom om zich in te zetten voor ouderen met dementie. Begonnen als verpleegkundige en later als wijkverpleegkundige zag Janique hoe ze elke dag samen met haar team op bijzondere wijze het verschil kon maken voor deze kwetsbare groep. Inmiddels is ze enkele jaren werkzaam als casemanager dementie voor de regio Groningen en Noord-Drenthe. Vanaf begin 2019 zal Janique zich bij Goedemorgen aansluiten om de locatie te gaan leiden, “een grote droom die uitkomt”.

janiek
medewerkers

Medewerkers

Goedemorgen heeft ruimte om meer medewerkers in te zetten, ruim 18 fte (ongeveer 28 medewerkers voor 19 bewoners). Buiten Fieke en Janique, zijn dit allemaal mensen die werken in de directe dagelijkse zorg en begeleiding voor de bewoners. Wij vinden onze medewerkers stuk voor stuk pareltjes en selecteren hen op hun persoonlijkheid, warmte en betrokkenheid om te werken volgens onze visie.

Raad van Advies

Goedemorgen vindt het belangrijk om telkens weer scherp te blijven kijken naar de kwaliteit van de zorg en begeleiding, de bedrijfsvoering en niveau van de gespecialiseerde dementiezorg. Samen met ervaren mensen uit de zorg en het bedrijfsleven zetten we ons ervoor in om onze visie, kwaliteit en continuïteit te waarborgen.

rva