Oprechte passie

Werken bij Goedemorgen is heel anders dan werken bij een traditioneel woonzorghuis. Je werkt in een vast, hecht team. Samen ben je verantwoordelijk voor het hele pallet aan taken: van verzorgen en begeleiden tot schoonmaken en koken. Je helpt mee met het organiseren van activiteiten. Je hebt een oprechte passie voor het begeleiden van ouderen met dementie. Daar krijg je alle ruimte voor. Kun je goed omgaan met die vrijheid? Er is een meewerkend locatieleider, maar het team is grotendeels zelfsturend georganiseerd.

medewerkers

Goedemorgen vs traditioneel

De meeste (traditionele) woonzorghuizen worden centraal aangestuurd en de werkzaamheden zijn taakgericht. Het is een wereld van afvinklijstjes, waar tot op de minuut is vastgelegd hoe lang er over iedere taak mag worden gedaan. Regelmatig zijn er veel wisselingen in het team en de inzet van flexkrachten is aan de orde van de dag.

Goedemorgen werkt tegenovergesteld. We zijn een platte organisatie. Er is een locatieleider, maar die werkt ook gewoon mee. Iedereen in het team is verantwoordelijk voor alles: verzorging, eten, veiligheid, het in stand houden van de sociale netwerken, activiteiten, de moestuin etc. Het team is de hoeder van een grote familie. Het is hard werken, maar er is ook veel plezier, gezelligheid en geluk. Je opereert in een hecht team.

Natuurlijk vermogen

Maar het belangrijkste verschil met veel centra, is dat je alle ruimte krijgt voor waar het echt om gaat: de liefde en aandacht voor de bewoners. We vinden je diploma minder interessant dan je natuurlijke vermogens om deze liefde en aandacht te geven. Heb jij die roeping? Heb je ook de ervaring en het vermogen om zonder vastomlijnde taken alles te doen wat nodig is?

Samen leren

De zorg voor mensen met dementie verreist ook vaardigheden, inzicht, initiatief en kennis. We vinden het bij Goedemorgen heel belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Intervisie is heel belangrijk. Er is alle ruimte voor relevante trainingen en inspiratiesessies. We trekken er regelmatig met z’n allen op uit om als team beter en sterker te worden. Bovenal is er een open sfeer, waarbinnen we elkaar durven aan te spreken. Vrijheid gedijt goed bij openheid.

Goedemorgen & jij!

Bijna iedereen met ervaring in de ouderenzorg zal heel blij worden van de werkwijze van Goedemorgen. Wie werkt in een traditioneel centrum kent als geen ander de beperkingen. Toch is Goedemorgen lang niet voor iedereen geschikt. Onze progressieve manier van werken, vraagt om competenties en een persoonlijkheid die vrij uniek zijn. Dat gezegd hebbende: denk je dat jij uit het juiste hout bent gesneden? Neem vooral contact met ons op!

Actuele vacatures

Wij hebben nog diverse vacatures open staan, bekijk hieronder de nog actuele vacatures.

Wij zoeken voor ons nieuwe woonhuis een bijzondere en ervaren locatie leider. Helaas kan onze beoogde locatie leider door persoonlijke omstandigheden niet meer full time werken, wel wordt zij de rechterhand van de locatie leider. Voor nu hebben we een fijne tijdelijke locatie leider geselecteerd echter zoeken we een nieuwe persoon die zich graag voor lange termijn vanuit haar (of zijn) hart wil committeren om een bijzonder verschil te maken voor ouderen met dementie.  Download hier de vacature: Vacature locatieleider (pdf).

Tevens zoeken we voor ons tweede team startende vanaf januari 2022 nog diverse begeleiders, verzorgenden niveau 3-ig en helpenden, download hier de vacature: Vacature begeleider (pdf).

Ook zoeken wij vrijwilligers die graag van betekenis willen zijn en een bijzonder verschil willen maken voor ouderen met dementie. Download hier de vacature: Vacature vrijwilliger (pdf)

 

polaroid janiek

‘Bij Goedemorgen zijn we te gast bij de bewoners, het is hun thuis. Elke dag weer zetten we ons ervoor in om voor elke bewoner het verschil te maken. We focussen ons zoveel mogelijk op het leven leven, rol in het sociale netwerk, het uitoefenen van persoonlijke hobby’s en passies met de gezelligheid en reuring van een open warm thuis.’

Janique, rechterhand locatieleider